Новини и информация

Lenovo Y27G Curved монитор  Дата: сб 06 януари, 2018
Съдържание:

Мониторът Y27G на Lenovo е високотехнологично приложение в света на мониторите за игри. Серията Y27 се грижи за желанията на геймърите с честота на опресняване 144hz, технология за изглаждане на кадрите и голям, ъглов дизайн, който нарязва остри линии. Ако наистина искате да станете диви, Lenovo дори предлага версия с технологията за осветяване на Chroma на Razer.

 

Дизайн

 

Y27 следва същите дизайнерски знаци като останалата част от игровата линия на Lenovo, като настолния компютър IdeaCentre Y900. Остри ъгли с дълбоки червени акценти са името на дизайнерската игра тук. Базата с форма на бумеранг изстрелва навън, поддържайки монитора стабилен и позволяващ му да се върти.

 

Включването на Y27G е практически безпроблемно и също толкова лесно се коригира височината на дисплея. Мониторът може да се движи нагоре и надолу с леко натискане на перото и след като е на място, той остава на мястото си. Накланянето не е толкова лесна за настройка, което изисква твърдо захващане в основата. Това не е трудно да се настрои, но мониторът се чувства, сякаш може да се наклони, когато се върне на екрана.

 

Механичните елементи, включени в регулирането на въртенето, височината и наклона, работят гладко и лесно, като същевременно поддържат успокояващ наклон. Всички корекции са наистина щедри. Завъртането е с 30 градуса в двете посоки, докато можете да наклоните монитора от -5 градуса на 30 градуса. Регулирането на височината предлага около 4 инча, за да се разшири.

 

Характеристика

 

В Y27G няма говорители, странен пропуск за монитор от този клас и ценова точка. Въпреки че повечето монитори на високоговорители звучат като прославени iPhone високоговорители, е хубаво да имате поне опция.

 

Lenovo почти компенсира липсата на вградени високоговорители с двойка USB портове и жак за слушалки от лявата страна. По-нататъшното подслаждане на сделката е разгъната закачалка за съхранение на слушалките. Когато не се използва, той се сгъва и напълно изчезва от изгледа. Това е удобно докосване и един от страничните USB портове винаги е включен. Това е идеалното място за окачване на безжична слушалка и зареждането й на едно удобно място.

 

Има още два USB порта на гърба на Y27G, групирани с HDMI, DisplayPort и захранващи портове. USB портите на гърба не са лесни за достигане, дори когато мониторът е завъртян напълно до него. Всички пристанища се спускат надолу, а не навън, което спестява в стаята, но Y27G е такъв звяр на монитор, все пак е по-досадно, отколкото е спестяване на място.

 

Кутията включва кабел DisplayPort и инсталационен диск за софтуера на Lenovo Artery, заедно със захранващ кабел и USB кабел. Артерията ви позволява да правите настройки на монитора, без да се налага да се движите в опциите за показване и облик на прозореца. Настройки като скоростта на опресняване и резолюцията също могат да се променят бързо и безболезнено с софтуера Artery.

 

Меню за настройки

 

Не толкова безболезнени са менютата на екрана. Бутоните са обърнати нагоре и са етикетирани, което е полезно, но структурата на менюто е лабиринтна по своята природа. Намерихме себе си случайно натискане на неправилни бутони и отмяна на промени в дисплея или навлизане в неправилни подменюта или връщане, когато имахме намерение да продължим напред.

 

Бързите команди, присвоени на бутоните, както и достъпът до предварително зададени игри с Y27G с един бутон, би трябвало да са от полза. За съжаление, опитването да използвате някоя от тези настройки ви връща в разхвърляните менюта на Lenovo. Вместо да осъществите достъп до подменюто, бутонът щеше да работи по-добре, ако премине през предварително зададените настройки.

 

Не че настройките са чудесни. Режимите на Gaming правят предварително програмирани корекции на цветовете, претоварването, яркостта и контраста. Открихме, че най-добрата картина идва от изключването на настройките. Предварителното задаване на FPS1 прави всичко прекалено синьо и предварителната настройка FPS2 прави всичко прекалено червено. Състезателната настройка превръща надвишението до най-високата си настройка и там мониторът се сблъсква с големи проблеми.

 

В менюто има три опции за прескачане: Off, Normal и Extreme. Както Normal, така и Extreme въвеждат неприемливи нива на призраци.

 

G-Sync и 144Hz правят някои наистина плавни игри. Лесно е да се пренебрегват недостатъците на монитора, когато игрите се движат като вълни по морето. Настройването на монитора в дисплея на екрана е тромава и е склонна към грешка, а опцията за прескачане не трябва никога да бъде включена по някаква причина.

Статистика:
Видяна: 110
Мнения: 0
Напиши мнение   НазадПродължи