Новини и информация

RGB диско: GIGABYTE X299 Gaming 7 Pro  Дата: пн 05 февруари, 2018
Съдържание:

Gaming 7 Pro се вписва в горната част на продуктите на GIGABYTE X299, разположена точно под Gaming 9 и водещата Designare EX. G7P предлага на потребителите трифункционални SLI и Crossfire възможности, три M.2 слота, всеки от които със собствен радиатор, надеждна двойна отопляема доставка на мощност с допълнителен вентилатор, няколко USB 3.1 порта и достатъчно RGB светодиоди за осветяване на стая. Ако потребителят иска дисково устройство за компютър, това е дънната платка. 

През последните няколко години GIGABYTE стартира своята първокласна марка продукти AORUS, фокусирани върху игрите, с намерението да предложи "най-екстремните игри за ентусиасти по цял свят". Продуктовата линия на AORUS варира от лаптопи за игри до графични карти, клавиатури за механични игри, дънни платки и друг хардуер, с цел да се даде присъствие на марката на пазара. Устройствата лесно се отличават със самoтo си име, както и със символа Falcon, представляващ състава на опаковката и продуктите. 

Групата дънни платки на GIGABYTE за X299 има единайсет дънни платки. Всъщност има само няколко платки, които не са AORUS. Съставът започва на входно ниво с X299 AORUS Gaming и върви в Gaming 9. 

От гледна точка на производителността, X299 Gaming 7 Pro се представя добре, като работи с пакета на почти всички еталони. G7P има подразбираща се форма на MCE (Multi-Core Enhancement - MCE), която приема всички еталони до обхвата от 3,6 GHz. 

Овърклокването беше лесно, като нашият нов CPU 7900X достигна 4,7 GHz и натиснахме температурния ни лимит (за съжаление трябваше да сменим предишния CPU). 7900X е много по-добър за овърклок, така че следва да очакваме и следващите дънни платки да достигнат тази стойност. С това казано, мощността на G7P остана топла на пипане, достигайки връхна точка при 63 градуса по време на разширеното ни стрес тестване, докато тактовата честота достига 4.5 GHz. 

G7P позволява на потребителите да разполагат с почти пълната текуща връзка за съхранение. Има осем SATA порта и три M.2 слота, като M.2 слотовете идват с предварително доставени радиатори. Горните и долните M.2 слота поддържат PCIe и SATA устройства, докато средният слот поддържа само модули тип PCIe. Съществува известно споделяне, тъй като при използване на долния M.2 слот, SATA портове 4/5/6/7 ще бъдат деактивирани. 

Платката се предлага с пет PCIe слота с пълна дължина с позиции 1, 3 и 5. Това са процесорите, свързани с процесора и предназначени за използване с видео карти. PCIe слотовете 2 (x4) и 4 (x4) са свързани чрез чипсета. За свързване има общо пет USB 3.1 10 Gbps порта на гърба (4x Тип-А, 1x Тип-C) с друг бордов хедър за допълнителни порта на предния панел. Някои от тях се обработват от ASMedia 3142 контролери, докато други използват Realtek решение и това е първият борд, който видяхме да използваме решение Realtek USB 3.1 (10 Gbps) досега. Това е и най-USB 10 Gbps свързаност, която сме виждали на X299 борда досега. 

За свързване в мрежа, GIGABYTE е активирала Intel I219-V NIC, както и мрежов ноутбук N210 на Rivet Networks Killer заедно с 802.11ac Wi-Fi. Аудио идва чрез кодека Realtek ALC1220.

Цени и модификации на дънната платка можете да видите:ТУК

Статистика:
Видяна: 55
Мнения: 0
Напиши мнение   НазадПродължи